Logo Touch praktijk voor Rebalancing

Ontspanningsmassage

Massage brengt ontspanning voor je lichaam en je geest. De nadruk ligt bij een ontspanningsmassage minder op het losmaken van de spieren en meer op het ontspannende aspect van de massage. De massage wordt gegeven met aandacht en warmte, even helemaal tot jezelf komen en alles los laten. Het zorgt ervoor dat je tot rust komt, het stimuleert het zelfhelend vermogen van je lichaam en het heeft andere voordelen voor je gezondheid.

Logo Touch praktijk voor Rebalancing

Wat zijn de positieve effecten van een ontspanningsmassage bij Touch & Flow?

• Verbetering van je bloedsomloop
Een massage zorgt ervoor dat je bloedvaten in de huid zich verwijden, de bloedsomloop wordt geactiveerd, waardoor er meer bloed naar toe kan stromen. Zo komt het dat je na een massage een gezonde blos hebt.

• Je slaapt beter
Na een massage zul je sneller in slaap vallen en dieper slapen. Door de massage komt een hormoon genaamd serotonine vrij dat ervoor zorgt dat je beter slaapt. Misschien heb je dit al vaker ervaren na het krijgen van een massage.

• Verwijdering van afvalstoffen
Naast de bloedsomloop worden ook je lymfestelsel geactiveerd, waardoor opgehoopte afvalstoffen uit je weefsels kunnen worden afgevoerd.

• Soepeler spieren
Spieren worden door de massage warm en los gemaakt, pijnlijke spieren worden losser en minder pijnlijk. De massage helpt de spieren ontspannen.

• Verbetering van je concentratie
De massage vermindert het gevoel van stress en de hoeveelheid cortisol (het stresshormoon) in je bloed. Doordat je geest, je gedachtestroom tot rust komt, kun je je na de massage beter concentreren.

• Het maakt je gelukkiger!
Door de aanraking wordt de aanmaak van endorfine en oxytocine (het knuffelhormoon) gestimuleerd. Dit geeft een ontspannen gevoel, zelfvertrouwen en verhoogt je geluksgevoel. Verder vindt vermindering van stress en angstgevoelens plaats.

• Innerlijke rust
Het gebruik van heerlijk geurende massage olie, de behaaglijke praktijkruimte en de rustgevende achtergrondmuziek leiden ertoe dat opgebouwde stress binnen enkele minuten wegstroomt.

Redenen genoeg om te genieten van een heerlijke ontspanningsmassage bij Touch & Flow!

“Door niet te oordelen, schep je stilte in je geest” 

Deepak Chopra